Παραλίες

Σε αυτή τη σελίδα θα περιηγηθούμε στις παραλίες του νησιού με φωτογραφίες και πληροφορίες για την πρόσβαση σε αυτές.


Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Η κεντρική παραλία του χωριού  θεωρείτε από πολλούς ως η καλύτερη παραλία του νησιού , αμμουδερή με καθαρά νερά , στο πίσω μέρος της παραλίας υπάρχει πλατεία με δέντρα που προσφέρουν σκιά καθώς και παγκάκια , στη παραλία θα βρεις ντουσιέρες , ομπρέλες και μέρος για να αλλάξεις .

H κεντρική παραλία φτάνει μέχρι τον κυματοθραύστη και από κει ξεκινάει η παραλία Αρκάρι , όμορφη αμμουδερή παράλια τις περισσότερες φορές με κύμα  , το μόνο αρνητικό είναι ο θόρυβος από το εργοστάσιο της ΔΕΗ .

Ιδανικό μέρος για κολυμπήσεις με μάσκα είναι το άκρο της παραλίας κατά μήκος των βράχων με κατεύθυνση την Γαιδουροσπηλιά , οπού θα βρεις πανέμορφο βυθό και σπηλιές στη θάλασσα.


ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

Η δημοφιλέστερη παραλία μετά την κεντρική παραλία του χωριού , απέχει 5 χλμ. από το χωριό η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη μέσω του οδικού δικτύου , ακολουθείς τον ασφαλτόδρομο στη δεξιά έξοδο του χωριού και στα μισά της διαδρομής συναντάς ταμπέλα για την παραλία Αγιο Αντώνιο την προσπερνάς και βρίσκεις ξανά ταμπέλα για τον Αγιο Δημήτριο , από εκεί αρχίζει μια δύσκολη κατηφόρα σε κακοτράχαλο χωματόδρομο που όμως σε αποζημιώνει όταν φτάσεις στο τέλος του και συναντήσεις τη θάλασσα και τις υπέροχες σκιές που προσφέρουν τα δέντρα στο πίσω μέρος της παραλίας , ιδανικό μέρος για κατασκηνωτές ,αγνοήστε τις ταμπέλες που απαγορεύουν το ελεύθερο κάμπινγκ.


ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΟΝΙΤΣΙP9150184.JPG

IMG_0609.JPGβρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού και σε απόσταση 7 χλμ. από τον οικισμό. Η πρόσβαση με το αμάξι είναι σχετικά εύκολη , ο χωματόδρομος φεύγει από την δεξιά μεριά του Άγιου Μηνά και υπάρχουν ταμπέλες που σε οδηγούν στην βόρεια πλευρά του νησιού , μόλις φτάσεις στη διασταύρωση στη θέση Σταυρός θα κάνεις αριστερά και θα δεις μπροστά σου την βόρεια ακτογραμμή.

Ακουλουθείς το χωματόδρομο από δω και πέρα με αρκετή προσοχή – κυρίως στο αν θα τα καταφέρει το αμάξι σου στο γύρνα – υπάρχουν δυο επιλογές για την παραλία η πρώτη θα σε βγάλει στο μέσο της παραλίας δίπλα στους αμμόλοφους και τον λόφο με τον άργιλο και ποιο κοντά στην Γερακοφωλιά .

πεζοπόροι στην θέση γερακοφωλιά

ο δεύτερος δρόμος αν συνεχίσεις θα σε οδηγήσει στην θέση Μαγγούρι στα βόρεια της παραλίας , σεληνιακό τοπίο και φοβερός βυθός , ιδανικό μέρος για να μαζέψεις αχινούς .

Θέση Μαγγούρι

Αν πάλι θέλεις να πάς στην παραλία με τα πόδια υπάρχουν μονοπάτια που θα σε οδηγήσουν , σχετικά σημαδοτημένα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες βασισμένα στα παλιά μονοπάτια . θα χρειαστείς 2 και κάτι ώρες για να φτάσεις στην παραλία όμως η ομορφιά του τόπου θα στο ξεπληρώσει . στο μέλλον θα αναρτήσω περιπατητικό οδηγό με λεπτομέρειες και φωτογραφίες . δείτε τη δημοσίευση –>>  Πεζοπορική διαδρομή αυλάκια


ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλία Τρυγάρι , πρόσβαση μόνο με τα πόδια , περισσότερες λεπτομέριες σύντομα

Παραλία Τρυπητή , με το αμάξι μέχρι το τέλος του αγροτικού δρόμου και ύστερα κατηφορικό μονοπάτι 200 περιπου μέτρα μέχρι την παραλία.προστατευμένη παραλία απο ανέμους ιδανική για σκάφη .

 

Παραλία Λιδαριό , απο τις ομορφότερες του Αιγαίου , αρκετά δύσκολος αγροτικός δρόμος μέχρι την παραλία.

 

Το μικρό και το μεγάλο Μορούλι βρίσκονται 10 λεπτά απο το χωριό , πίσω απο το λόφο του νεκροταφίου , παραλίες με βότσαλο και υπέροχο βυθό.