Συνάντηση της Δημάρχου και εκπρόσωπων της Ένωσης Κτηνοτρόφων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νίκο Αντώνογλου

Η Περιφερειάρχης επισημανε τη μεγάλη απώλεια ζωικού κεφαλαίου στο νησί λόγω των υπερπληθυσμών ακρίδων και των ακραίων καιρικών φαινομένων, ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων κτηνοτρόφων, όπως καταβολή αποζημιώσεων, δωρεάν παροχή ζωοτροφών και αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων  για τα έτη 2017-2018.

Για το ζήτημα των ακρίδων η κα. Καλογήρου ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσπαθώντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος  καταρτίζει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη χρηματοδότηση της προγραμματικής αυτής σύμβασης αναλαμβάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το ποσό των 496.000 ευρώ. Σκοπός της σύμβασης είναι η συνεργασία των τριών φορέων για την πειραματική ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή καινοτόμου και περιβαλλοντικά φιλικού προγράμματος προστασίας ενδιαιτημάτων προτεραιότητας από εντομολογικές προσβολές και διατήρησης της βιοποικιλότητας στην Προστατευόμενη Περιοχή NATURA GR4110002.

Στη συνάντηση συμμετείχαν Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη.

 

η συνάντηση εγινε χθές Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Leave a Reply